tiistai 9. lokakuuta 2012

Wuoriluodon B-Boys (Bigboys)

Aina, kun miettii uutta pentuetta on silmissä jokin suunta johon tähtää.

 B-pentujen kohdalla toivoin, ettei Armi periyttäisi pitkää runkoaan eikä ahdasta takaosaansa ja yritin etsiä urosta jolla ei olisi samoja virheitä. Etsin urosta, jonka luonne olisi tasapainoinen, mutta eloisa ja jonka liikkeet olisivat hurmaavaan rodunomaiset :)  Tottakai mietin myös sukulinjoja, terveyttä kokonaisuudessaan ja harrastuspotentiaalia jottei valinta olisi vain ollut liian helppo.
Ja minä löysin uroksen johon rakastuin ensisilmäyksellä ja niin rakastui Armikin. Uros- Jim nyt vain sattui asumaan Hollannissa..
 No ensimmäinen yritys oli pakastesiemennys ja Armi jäi tyhjäksi kaikesta huolimatta. Koska en halunnut luopua ajatuksesta käyttää tuota Hurmaavaaherrasmiestä Armille, niin Sami matkasi Hollantiin Armin kanssa pikavisiitille ja rakkauslapset oli laitettu alulle heti, kun autonovet oli Hollannissa avattu. B-pentujen syntymästä  on tänään 1.7 vuotta..

Pentujen syntymähetkellä toivoin  suuresti, että saisimme tasapainoisia luonteita  ja terveitä rakenteita omaavia Landseereita. Toivoin sisimmässäni, että tulevien pentujen vepevaistot olisivat äitinsä luokkaa, ulkonäkö mummolta  ja toivoin, että olisin osannut valita pennuille oikeat kodit. Oikea koti tarkoitti sitä, että vaikka vanhemilla oli näyttelymenestystä niin pennut lähtivät ensisijaisesti kotikoiriksi, ihan siitä syystä että niillä tuli olla koiranpaikka perheessä vaikkei näyttely- tai muuta koemenestystä tulisikaan syystä tai toisesta..

Nyt 1.5 vuotta myöhemmin voin sanoa, että keskellä koirienmurrosikää ei dominointitaipumusta ole näkyvissä. Kaikki pennut ovat puuhakkaita ja sosiaalisia. Kasvu on kovasti kesken, mutta kenelläkään ei ole ahdasta takaosaa (kapeutta vielä kyllä on) eikä pitkää runkoa, kaikilla on vähintään keskivahvat luustot ja uroksilla on selvä sukupuolileima. Kaikki nauttivat vesityöstä sekä tottelevaisuuskoulutuksesta. Uroksista myös näyttää tulevan kokonaisuudessaan kookkaita. Terveystulokset on urosten kohdalta vielä ottamatta, odotellaan ensikevättä kun kasvukausi on kokonaisuudessaan ohi. Pentueesta Linda on kuvattu: a/a 0/0.

Tässä vaiheessa suuntaa omassa mielessä jo seuraava pentue.. mutta tarkempien urosominaisuuksien mietintä on vielä kesken koska Lindankin kehitys on.  Muutamia toiveverkkoja olen ilmaan heittänyt, katsotaan mihin ne tulevan vuoden aikana asettuvat. Toiveena olisi astuttaa Linda ensivuonna, jos kaikki menee putkeen.

Alla kuvia b-pojista ikävaiheilta 1v-1.5v.  (Koiranet):
"Oliwer" W.BigSurprise Jesper

"Danny" W.BigSurprise Joonatan

"Wilho" W.BigSurprise Kasper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti