Taustaa

Olemme Riihimäen kupeessa, Hausjärvellä asuva perhe, johon kuuluu koirien lisäksi Santeri-poika.Koirat ovat meille sekä perheenjäseniä että rakas harrastus. Harrastamiamme rotuja ovat landseer ja bergamasco. Rodut liittyivät yhteen siinä vaiheessa, kun kaksijalkaisetkin liittyivät eli aikaisemmin Samin rotu oli bergamasco ja minun (Annen) landseer, nyt mielenkiinto kohdistuu molempiin rotuihin.

Ensimmäistä omaa pentuetta odoteltiin noin 10-vuotta. Ensimmäinen landseer-narttuni Vilma ei luonteensa eikä terveytensä puolesta soveltunut suvunjatkajaksi ja nyt Hertta-landseer piti vuosia jännitystä yllä ja eleli sinkkuelämää, kunnes kauan toivottu A-pentue syntyi 01/2006. 
Uroksista Torsti-landseer jatkoi sukua muutamalla pentuella sijoitusisännälleen. Bergamascoista Ecco ei luonteensa vuoksi soveltunut jalostukseen käytettäväksi ja Camillon kohdalla ikä tuli vastaan, herra ei enää 10-vuotiaana viitsinyt rehkiä, päätti kulkea siinäkin asiassa omia polkujaan.

Koirat ovat siis meille ensisijaisesti perheenjäseniä eli asuvat meillä sisätiloissa ja elävät perhe-elämää. Meiltä löytyy koirien lisäksi myös vuohisiskokset sekä kanoja.


Omien koirien kanssa on harrastettu tottelevaisuutta, raunioita, hakua, agilityä, vesipelastusta ja koiranäyttelyitä jne.. Useita lajeja on kokeiltu hupi/virikemielessä mm. ratajuoksua, ja verijälkeä. Jalostusvalinnoissa kiinnitämmekin runsaasti huomiota koirien luonteisiin, terverakenteisuuteen ja muuhun terveyteen (lonkat,silmät). Tavoittena olisi kasvattaa luonteeltaan tasapainoisia ja terverakenteisia perhekoiria, joilla olisi mahdollisimman pitkä ja terve elämä. Näillä ominaisuuksilla varustetun koiran kanssa on helppo harrastaa miltei mitä vain aina vesipelastuksesta koiranäyttelyihin.
Koiraharrastuksen pohjana on molemmilla suoritettu kasvattajan peruskurssi. Olemme allekirjoittaneet Suomen kennelliiton kasvattajasitoumuksen ja meille on myönnetty kennelnimi Wuoriluodon 04/2006. Lisäksi olen käynyt jalostusneuvojan peruskurssin ja vesipelastuskoulutusohjaaja / koetoimitsija kurssin. Olen ohjannut vesipelastusta ja pitänyt tottelevaisuuskoulutusta niin pennuille kuin ongelmallisimmillekin koirille. Viime vuosina ohjaajaan hommat ovat olleet tauolla ja olen ollut Suomen Landseeryhdistys ry:n hallituksen erilaisissa luottamustoimissa.
Koirien jälkeen muu vapaa-aika meillä kuluu liikuntaharrastuksissa sekä työssä.

Anne